Her har vi samlet mange digge oppskrifter. Enjoy :)

26nov, 2020

Bacon, erter og sopprisotto!

Risotto er en italiensk 🇮🇹 risrett. Opprinnelsen til retten er fra den flate Posletta i Nord-Italia, hvor risdyrking er vanlig, altså den østre delen av Piemonte, Lombardia og Veneto.

21nov, 2020

General Tso’s Kylling

General Tsos kylling 左宗棠 雞 er en søt stekt kyllingrett som serveres i nordamerikanske🇺🇸 kinesiske 🇨🇳restauranter. Retten er oppkalt etter Zuo Zongtang, en statsmann og militærleder i Qing-dynastiet, selv om det ikke er noen registrert tilknytning til ham, og heller ikke er retten kjent i Hunan, Zuos hjemprovins.

12nov, 2020

Hamburgerpai

Liker du hamburger🍔 like mye som oss, da bør du prøve denne oppskriften! Dette er skikkelig digg trøstemat👌🏻🥰

05nov, 2020

Mac’n Cheese

Macaroni and cheese er en amerikansk 🇺🇸 type pastagryte som ligner den britiske retten cauliflower cheese. Retten er en kombinasjon av kokte makaroni og en ostesaus.

29okt, 2020

Mumi pølse

Halloween 🎃🧛🏻‍♂️🧟‍♀️ er noe alle barn liker og det skal være litt skummelt.skal være skummelt. Hvorfor ikke diske opp med blodige mumipølser 💀 ?

22okt, 2020

Kylling Quesadilla

Den meksikanske retten quesadilla består av tortilla lefse fylt med masse digg ost 🧀 og annet godt fyll, her er det bare fantasien som setter begrensninger. Et perfekt alternativ til taco fredagen🌮🌮.

15okt, 2020

Quiche Lorraine

Quiche er en pai laget av egg og fløte i en butterdeigsform. Andre ingredienser som hakket kjøtt eller grønnsaker tilsettes ofte eggene før quichen stekes. I Quiche Lorraine tilsettes fløte og stekt bacon og ost

08okt, 2020

Svin i lefse

Noen ganger kan det være lurt å prøve noe nytt enn den vanlige tacoen🌮🌮. Da er dette et utrolig godt alternativ.

01okt, 2020

Rotgrønnsakssuppe 🥕🧅🧄🥔

En god norsk 🇳🇴 klassiker med en sterk vri 🔥🔥🌶
Husk at du kan bruke de grønnsaken du har i kjøleskapet. 👌🏻🤓

24sep, 2020

Strimla chilipotet

En skikkelig amerikansk 🇺🇸 snack. Pommes frites 🍟 dynket med spicy chili kjøttsaus 🌶 og ostesaus🧀. Blir det bedre?👊🏻

17sep, 2020

Biff Gulasj

Gulasj er en ungarsk gryterett med kjøtt. Suppen er ofte regnet som Ungarns 🇭🇺 nasjonalrett. Navnets egentlige betydning er «gjetermat», og bestod av finskåret oksekjøtt i krydret saus.

10sep, 2020

Habanero Lasagna

Lasagne regnes som en italiensk 🇮🇹spesialitet, men egentlig skal retten stamme fra Storbritannia🇬🇧. Britiske forskere mener i alle fall å ha påvist at det ble spist lasagne ved kong Richard IIs hoff allerede i 1390. Teorien som ble satt fram i britiske aviser denne uken, har skapt ramaskrik 😱 i Italia.

03sep, 2020

Chili Sin Carne

Chili Sin Carne er rett og slett Chili Con Carne uten kjøtt. Et godt alternativ til en kjøtt fri dag. Viste at den ble laget for første gang i 1983 av Vida Woie?

27aug, 2020

Poke bolle

Visste du at poke bowl opprinnelig kommer fra Hawaii og er laget av lokale fiskere? Ordet poké (uttalt poh-keh) er det Hawaiiske ordet for å «kutte i biter».

20aug, 2020

Tunfisk med grønn salat og sterk tomat-og mangosalsa!

Tunfisken 🐟 er en veldig anvendelig fisk. Den kan brukes som både biff, pålegg og salatingrediens🥗. Her får du en oppskrift på tunfiskfilet🐟.

13aug, 2020

Sterk Taco

Taco 🌮 er en tradisjonell meksikansk 🇲🇽 matrett som består av en rullet og foldet mais-tortilla fylt med krydret kjøtt og diverse grønnsaker, det finnes også taco uten kjøtt. Ifølge Real Academia Española betyr ordet taco en plugg.

29jul, 2020

Sterk ramen

Ramen, lånt gjennom japansk 🇯🇵 fra kinesisk lā miàn, «strukne nudler», er en type japansk 🇯🇵 nudelrett🍜, basert på hvetemel, som først oppsto i Kina 🇨🇳 på 1600-tallet. Nudlene 🍜 ble i nyere tid integrert i japansk matlagning, men har også blitt svært populære i andre deler av Asia

22jul, 2020

Sterke kjøttboller med tagliatelle

Har du hele tiden trodd at spaghetti og kjøttboller 🍝 er italiensk🇮🇹, da må du tro om igjen. Den kommer fra italiensk-amerikansk miljøet i USA🇺🇸.

16jul, 2020

Posjert egg

Et posjert egg 🥚 er et egg 🥚 som er kokt, utenfor skallet, ved poaching, i motsetning til å putre eller koke. Denne tilberedningsmetoden kan gi mer delikat kokte egg enn matlaging ved høyere temperaturer som med kokende vann.

09jul, 2020

Sterk Glasert kylling

Tenk deg søte og sterk🔥, klissede kylling som smelter på tungen. Sterk🔥 chichen er akkurat det du trenger når du vil kose deg litt ekstra.

02jul, 2020

Sterk pizza

Den moderne pizzaen🍕 stammer fra Napoli, der flatt brød først ble dekket med tomatsaus og andre ingredienser, som ost, og bakt i vedfyrt ovn. Med utvandringen fra Italia 🇮🇹 på slutten av 1800-tallet, til steder som New York (USA) 🇺🇸 og São Paulo (Brasil)🇧🇷 , ble pizza 🍕 spredt verden rundt. Spesielt i USA tok skikken av

25jun, 2020

Sterk BLT smørbrød

En BLT er en type sandwich. Navnet kommer av de tre hovedingrediensene bacon 🥓, lettuce🥬 og tomato🍅. Den kommer opprinnelig fra USA🇺🇸. Ved siden av de tre hovedingrediensene er det vanlig å ha på en dressing basert på majones. Avokado 🥑 og ost 🧀 kan også brukes på en BLT.

18jun, 2020

Sterk og sprø kyllingsalat

Sprø stekt kylling 🐥 er en standard rett i det kantonesiske kjøkken i Sør-Kina og Hong Kong 🇨🇳. Kyllingen 🐥 er stekt på en slik måte at huden er ekstremt knasende, men det hvite kjøttet er relativt mykt.